Muschi de vita cu hrean, prociutto si vin rosu
PrinteazaMuschi de vita cu hrean, prociutto si vin rosu din: unt, muschi de vita, ceapa, sos de hrean, vin rosu, amidon, supa de vita, jeleu de coacăze roşii, prosciutto, pătrunjel, frunze de cimbru proaspăt.
Ingrediente:
- 50 g de unt
- 900 g muşchi de vită
- 400 g de ceapă, tăiată în jumătăţi şi feliată subţire
- 3 linguri sos de hrean
- 200ml de vin roşu
- 700 ml supă de vită
- 1 lingură de amidon
- 1 lingură jeleu de coacăze roşii
- 10 felii de prosciutto
- 4 linguri de pătrunjel tocat fin
- 1 lingură frunze de cimbru proaspăt
Mod de preprare:
Topeşte untul într-o tigaie mare şi prăjeşte muşchiul de vită 5 minute, întorcându-l de pe o parte pe alta pentru a-şi schimba culoarea uniform. Scoate-l şi lasă-l să se răcească.
Pune în tigaie ceapa şi căleşte-o, amestecând, până când se înmoaie şi devine aurie. Stinge focul şi transferă într-un bol două treimi din ceapă.
Adaugă hreanul şi nişte piper negru, apoi pasează-le cu un blender vertical, pentru a obţine o pastă grosieră. Intre timp, toarnă vinul roşu şi supa în tigaie, peste ceapa rămasă.
Combină amidonul cu 3 linguri de apă, adaugă această pastă în tigaie, împreună cu jeleul de coacăze, şi amestecă sosul până când se îngroaşă. Asezonează după gust şi lasă-l să fiarbă cel puţin 5 minute.
Lasă-l să se răcească şi ţine-i la frigider până când urmează să-l serveşti. Intinde 8 felii de prosciutto în 2 rânduri care se întrepătrund. întinde amestecul cu hrean pe ele şi presară ierburile uniform.
Aşază muşchigl de vită deasupra, acoperă capetele muşchiului cu ultimele 2 felii, apoi înveleşte strâns carnea cu feliile de prosciutto). Ţine carnea la frigider până când urmează să o găteşti.
Scoate muşchiul din frigider cu cel puţin 30 de minute înainte de a-l da la cuptor. încinge cuptorul la 220°C.
Pune carnea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-o 30-40 de minute, în funcţie de cât de bine făcută vrei să fie.
(Pentru a verifica asta, introdu în mijlocul ei un termometru digital – ar trebui să indice 50°C pentru carne în sânge, 55°C pentru mediu în sânge şi 60°C pentru mediu făcută.)
Lasă carnea deoparte 10-15 minute, apoi feliaz-o cu grijă, cu ajutorul unui cuţit foarte ascuţit şi serveşte-o cu sosul de vin. Presară deasupra frunze suplimentare de cimbru, dacă vrei.
Muschi de vita cu hrean, prociutto si vin rosu
Pofta buna!