Muschi de vita cu sote de dovlecei
PrinteazaMuschi de vita cu sote de dovlecei din: muschi de vita, dovlecei, morcov, ulei, unt, ceapa verde, patrunjel, sare, piper.
- 600 g muschi de vita
- 4 dovlecei mari
- 1 morcov mare
- 50 ml ulei
- 50 g unt
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi morcovul şi dovleceii, spălaţi-i şi puneţi-i la prăjit înăbuşit în ulei şi câteva linguri cu apă şi puţină sare. Adăugaţi ceapa verde tocată mărunt şi lăsaţi toate acestea la foc potrivit spre mare circa 10-12 minute. între timp, curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele absorbante.
Tăiaţi muşchiul de vită în felii de circa 1cm grosime şi frigeţi-le pe un grătar încins câte 1 minut pe fiecare parte, la foc mare.
Scoateti carnea pe un platou şi puneţi pe fiecare feliuţă câte un cubuleţ de unt. Presăraţi cu sare şi piper după gust, acoperiţi şi păstraţi la cald.
Potriviţi de sare şi piper dovleceii sotaţi şi serviţi feliile de muşchi de viţel calde cu sote de dovlecei şi morcov, presăraţi cu pătrunjel tocat.
Muschi de vita cu sote de dovlecei
Pofta buna!