Muşchi file de porc cu prune
PrinteazaO reteta de muschi file de porc cu prune din: muschi file de porc, foaie de dafin, ienupar, usturoi, cuisoare, ulei de masline extravirgin, prune, zahar, vin alb, sare, piper si patrunjel.
- 700 g muşchi file de porc
- 1 foaie de dafin
- 5-6 bobite de ienupăr
- 1 căţel de usturoi
- 2 cuişoare
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 350 g prune
- 1 linguriţă zahăr
- 1/2 pahar vin alb
- sare şi piper
pentru decor:
- 1/2 legătură pătrunjel
- 3 prune
Mod de preparare:
Curăţă muşchiul de grăsime şi freacă-1 cu sare şi piper. Zdrobeşte cuişoarele împreună cu boabele de ienupăr şi căţelul de usturoi.
Pune muşchiul într-un vas ceramic, condimentează cu amestecul de cuişoare, ienupăr şi usturoi, stropeşte-1 cu ulei. Adaugă foaia de dafin şi lasă-1 la marinat 3 ore, întorcându-1 din când în când. Intre timp, spală şi taie prunele în două, scoate- le sâmburii şi scufundă-le în apă clocotită 1 minut.
Prăjeşte muşchiul la foc mare, într-o tigaie mai înaltă cu 2 linguri de ulei, până când se rumenşte pe toate părţile. Toarnă vinul şi lasă-1 să fiarbă până când se evaporă. Adaugă prunele şi zahărul, toarnă puţină apă şi fierbe acoperit cu un capac timp de 35-40 de minute, până când se înmoaie carnea.
Mută carnea pe un platou şi ţine-o la cald. Mixează ce a rămas în tigaie, adaugă sare şi piper, după gust, pune sosul într-o crăticioară şi fierbe-1 încă 2 minute.
Taie carnea felii şi aranjează-le pe un platou. Toarnă deasupra sosul şi decorează cu prune tăiate felii şi cu frunzuliţe de pătrunjel. Serveşte imediat.
Muşchi file de porc cu prune
Poftă bună!