Muşchi file în sos haiducesc cu fructe de pădure
PrinteazaMuşchi file în sos haiducesc cu fructe de pădure din: muschi file, ceapa rosie, ulei, fructe de padure, zahar, boabe de mustar, vin rosu demisec, sare, piper.
- 1 kg muschi file
- 1 ceapa rosie medie
- ulei
- 500 g fructe de padure
- 2 linguri zahar
- 50 g boabe de mustar
- 200 ml vin rosu demisec
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeţi muşchi file subţire, nu foarte gros. Asezonaţi carnea cu sare şi piper, ungeţi-o cu ulei şi frigeţi-o pe grătar, pe toate părţile, până se rumeneşte şi capătă o crustă. Puneţi-o apoi într-o tavă cu puţină apă şi coaceţi-o la cuptor 15-20 min. Când carnea e gata, scurgeţi sosul din tavă şi puneţi-1 într-un castronel.
Zdrobiţi bine fructele. Tocaţi ceapa mărunt, căliţi-o în 1-2 linguri de ulei, până devine sticloasă. Apoi, adăugaţi fructele, sosul de la friptură, boabele de muştar, vinul, zahărul, sare şi piper. Lasaţi sosul scadă cam la jumătate, până devine mai gros. Serviţi muşchiul tăiat felii, cu sosul fierbinte.
Muşchi file în sos haiducesc cu fructe de pădure
Pofta buna!