Muşchi de porc umplut cu gorgonzola
PrinteazaO reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc, busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei.
Ingrediente:
- 1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g)
- 1 legătură busuioc
- 150 g brânză gorgonzola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru)
- 50 g pâine albă tăiată cuburi (fără coajă)
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Cu un cuţit cu lama subţire şi ascuţită se despică muşchiul de porc, de la capătul gros spre capătul îngust; se lărgeşte despicătura cu coada unei linguri de lemn.
Se toacă busuiocul şi se amestecă împreună cu gorgonzola (la temperatura camerei) şi cuburile de pâine. Se aşază compoziţia într-un şpriţ cu gura largă şi se umple despicătura din muşchi; se fixează apoi cu aţă sau scobitori.
Carnea se sărează şi se piperează şi se prăjeşte de jur împrejur în ulei; se coace apoi la cuptor cca 15 min. Se scoate, se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească 5 min. Se despachetează cu grijă carnea şi se păstrează sosul scurs.
Se taie felii carnea, se stropeşte cu sosul şi se ornează cu verdeaţă. Se servesc alături chifteluţe de cartofi.
Muşchi de porc umplut cu gorgonzola
Pofta buna!