Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

Printeaza

O reteta de muschi de porc umplut cu gorgonzola din: muschi de porc, busuioc, banza gorgonzola, paine alba, sare, piper si ulei.

Ingrediente:Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

  • 1 bucată de muşchi de porc (cca 500 g)
  • 1 legătură busuioc
  • 150 g brânză gorgon­zola (sau alt sortiment de brânză cu mucegai albastru)
  • 50 g pâine albă tăiată cuburi (fără coajă)
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Cu un cuţit cu lama subţire şi ascuţită se despică muşchiul de porc, de la capătul gros spre capătul îngust; se lărgeşte despicătura cu coada unei linguri de lemn.

Se toacă busuio­cul şi se amestecă împreună cu gorgonzola (la tempe­ratura camerei) şi cuburile de pâine. Se aşază compoziţia într-un şpriţ cu gura largă şi se umple despicătura din muşchi; se fixează apoi cu aţă sau scobitori.

Carnea se sărează şi se piperează şi se prăjeşte de jur împrejur în ulei; se coace apoi la cuptor cca 15 min. Se scoate, se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă să se odihnească 5 min. Se despa­chetează cu grijă carnea şi se păstrează sosul scurs.

Se taie felii carnea, se stropeşte cu sosul şi se ornează cu verdeaţă. Se servesc alături chifteluţe de cartofi.

Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

Muşchi de porc umplut cu gorgonzola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.