Muschi cu sos bechamel
PrinteazaO reteta de muschi cu sos bechamel din: muschi de porc, sare, piper, vin alb, cimbru, ulei de masline, usturoi, unt, faina, nucsoara, lapte, morcovi si batoane crocante cu susan.
- 800 g muschi de porc
- sare
- piper
- 150 ml vin alb
- cimbru
- 2 linguri ulei de masline
- 5-6 catei de usturoi
pentru sosul bechamel:
- 75 g unt
- 2 linguri faina
- un praf nucsoara
- 300 ml lapte
- 4-5 morcovi
- batoane crocante cu susan
Mod de preparare:
Se curăţă usturoiul, se spală şi se macină împreună cu cimbrul. Se amestecă cu uleiul, vinul, sarea şi piperul şi se obţine un sos aromat. Se toarnă peste bucata de carne, se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă în cuptor.
Separat, se topeşte untul, se stinge cu făină şi cu laptele fierbinte şi se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. După ce s-a făcut muşchiul de porc, se feliază şi se serveşte cu sosul bechamel, morcovi fierţi şi batoane crocante cu susan.
Muschi cu sos bechamel
Pofta buna!
sosul ala bechamel face toata reteta, cred ca-ti dai seama, da 🙂
Merge cu un muschid e vita in sosul asta 😉