Muşchi de vită în aluat

Printeaza

O reteta de muschi de vita in aluat din: muschi de vita, foitaj, ciuperci, vin rosu, ceapa, masline, ulei, coriandru, cimbru si sare. Poţi face această reţetă cu orice tip de carne, dar trebuie s-o marinezi înainte, pentru a se coace frumos şi a prinde gust din aromele marinadei.

Ingrediente:Muşchi de vită în aluat

  • 2 kg muschi de vita
  • 1 foaie aluat foitaj
  • 400 g ciuperci
  • 200 ml vin rosu
  • 1 ceapa
  • 150 g masline feliate
  • ulei
  • coriandru
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Amestecă vinul cu trei linguri cu ulei, coriandrul şi cimbrul. Unge muşchiul cu acest amestec si lasă-l la rece câteva ore (chiar şi de seara până a doua zi). Dezgheaţă aluatul la temperatura camerei. Pune ulei într-o cratiţă şi frige pe toate părţile muşchiul, până se rumeneşte, apoi scoate-l pe o farfurie.

In grăsimea rămasă, căleşte ceapa, ciupercile şi măslinele, toate tocate mărunt. Când a scăzut zeama, sărează după gust. Intinde aluatul, gros cam de doi centimetri, pune sosul de ciuperci şi aşază peste muşchi. Inveleşte totul în aluat.

Din resturile de aluat, fă mici decoraţiuni. Unge o tavă cu ulei şi dă muşchiul la cuptor, la foc mediu, vreo 50-60 de minute.

Muşchi de vită în aluat

Muşchi de vită în aluat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.