Muschiulet de vita cu ciuperci
PrinteazaMuschiulet de vita cu ciuperci din: ciuperci, ceapa, ulei, patrunjel, bulion, sare, piper, muschiulet de vita, aluat de foi, ou, pesmet, lapte.
- 450 g ciuperci Champignon
- 6 cepe frantuzesti
- 4 linguri ulei
- 1 lingura patrunjel
- 2 linguri bulion
- sare
- piper
- 800 g muschiulet de vita
- 270 g aluat de foi (refrigerat)
- 1 ou
- 3 linguri pesmet
- 1 lingura lapte
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi ciupercile şi se prăjesc 10-15 min. în 2 linguri de ulei, până ce se evaporă tot lichidul. Se adaugă pătrunjel tocat şi bulion, se condimentează cu sare şi piper. Se încinge cuptorul la 200°C.
Se prăjeşte carnea în restul de ulei cca 5 min. Se condimentează şi se scoate din tigaie. Se întinde o foaie din aluatul refrigerat (pe suportul lui de hârtie). Se decupează pe latura scurtă 2 fâşii (late de 3 cm).
Se separă oul. Se ung marginile cu albuş. Se presară, pe 1/2 de suprafaţă, 1/2 din cantitatea de pesmet. Se repartizează deasupra 1/2 din compoziţia de ciuperci, lăsând liberă de jur împrejur o margine de 2-3 cm. Se aşază deasupra carnea şi se repartizează apoi restul de ciuperci.
Se pliază deasupra cealaltă jumătate de foaie şi se presează marginile. Se bat gălbenuşurile cu lapte şi se unge aluatul. Se aşază deasupra benzile de aluat pentru decor; se coace 25-30 min.
Muschiulet de vita cu ciuperci
Pofta buna!