Muschiulet marinat in stil spaniol
PrinteazaMuschiulet marinat in stil spaniol din: apa, sare, zahar, otet din vin, gheata, muschi de porc, paprika, zahar, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei de masline, otet de vin.
- 3 1/2 cani apa
- 1/4 cana sare
- 1/4 cana zahar
- 1/4 cana otet din vin
- 1 cana cuburi de gheata
- 3 muschiuleti de porc mai mari
- 2 linguri paprika
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita piper proaspat macinat
- 1 lingurita salvie
- 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
- 2 catei de usturoi, bine zdrobiti
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 lingurite otet de vin
Mod de preparare:
Combinaţi primele 4 ingrediente într-un castron mare. amestecând bine, până se dizolvă sarea şi zahărul. Adăugaţi carnea şi gheaţa, acoperiţi castronul. Lăsaţi 3 ore în frigider, amestecând de 2-3 ori între timp. Amestecaţi următoarele 6 ingrediente (de la paprika, până la usturoi).
Pregătiţi jarul. Scoateţi carnea din marinată şi uscaţi-o bine cu un prosop de bucătărie. Ungeţi muşchiuleţii cu ulei pe toate părţilfe, apoi frecaţi-i bine cu amestecul de paprika. Ungeţi grătarul şi puneţi carnea. Frigeţi-o 12-15 min, întorcând bucăţile să se rumenească pe toate părţile.
Luaţi muşchiuleţii de pe grătar, puneţi-i pe o tavă şi acoperiţi-i imediat cu folie de aluminiu. Lăsaţi- i să stea 5 min. Stropiţi cu câteva picături de oţet şi serviţi.
Muschiulet marinat in stil spaniol
Pofta buna!
Muschiul asta o sa-l fac si eu