Muschiulet marinat in stil spaniol

Printeaza

Muschiulet marinat in stil spaniol din: apa, sare, zahar, otet din vin, gheata, muschi de porc, paprika, zahar, piper, salvie, cimbru, usturoi, ulei de masline, otet de vin.

Ingrediente:Retete pentru gratar

  • 3 1/2 cani apa
  • 1/4 cana sare
  • 1/4 cana zahar
  • 1/4 cana otet din vin
  • 1 cana cuburi de gheata
  • 3 muschiuleti de porc mai mari
  • 2 linguri paprika
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita piper proaspat macinat
  • 1 lingurita salvie
  • 1 lingurita cimbru proaspat, tocat
  • 2 catei de usturoi, bine zdrobiti
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 lingurite otet de vin

Mod de preparare:

Combinaţi primele 4 ingrediente într-un castron mare. amestecând bine, până se dizolvă sarea şi zahărul. Adăugaţi carnea şi gheaţa, acoperiţi castronul. Lăsaţi 3 ore în frigider, amestecând de 2-3 ori între timp. Amestecaţi următoarele 6 ingrediente (de la paprika, până la usturoi).

Pregătiţi jarul. Scoateţi carnea din marinată şi uscaţi-o bine cu un prosop de bucătărie. Ungeţi muşchiuleţii cu ulei pe toate părţilfe, apoi frecaţi-i bine cu amestecul de paprika. Ungeţi grătarul şi puneţi carnea. Frigeţi-o 12-15 min, întorcând bucăţile să se rumenească pe toate părţile.

Luaţi muşchiuleţii de pe grătar, puneţi-i pe o tavă şi acoperiţi-i imediat cu folie de aluminiu. Lăsaţi- i să stea 5 min. Stropiţi cu câteva picături de oţet şi serviţi.

Muschiulet marinat in stil spaniol

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Muschiul asta o sa-l fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.