Naut cu sos de patrunjel

Printeaza

Naut cu sos de patrunjel din: naut, fasole alba, fasole rosie, ceapa, ardei gras, sare, unt, faina, lapte, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Naut_cu_sos_de_patrunjel

  • 1 cana cu naut fiert
  • 100 g fasole alba
  • 100 g fasole rosie
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras
  • sare

pentru sos:

  • 1 lingura cu unt
  • 1 lingura cu faina
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri cu patrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbe fasolea în apă cu sare. Ai grijă să schimbi apa de cel puţin trei ori! După ce a fiert, scurge-o şi pu­ne-o într-un bol. Adaugă boabele de năut, ceapa şi ardeiul tocat mărunt. Separat, topeşte untul. Adaugă făi­na şi laptele, amestecândi continuu, până când compoziţia se îîngroaşă şi devine omogenă.

Lasă să fiarbă la foc mic aiproxi-mativ 3-4 minute. La final,, presară pătrunjelul tocat, potriveşte gustul de sare şi piper şi toarnă fierbinte peste salata din bol.

Naut cu sos de patrunjel

Naut_cu_sos_de_patrunjel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau sa incerc si eu natu cu sos de patrunjel, sigur il fac sa vad ce-mi iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.