Nectarine cu crema de migdale

Printeaza

Nectarine cu crema de migdale din: nectarine, migdale, miere, zahar brun, vin, frisca, zahar brun, lichior cu aroma de lamaie, migdale.

Ingrediente:Nectarine_cu_crema_de_migdale

  • 6 nectarine bine coapte
  • 50 g migdale zdrobite
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri zahar brun
  • 4 linguri vin

pentru crema de migdale:

  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura lichior cu aroma de lamaie
  • 100 g migdale macinate

 

Mod de preparare:

Speli nectarinele, le tai în jumătate, le scoţi sâmburii şi le aşezi într-o tavă, cu partea tăiată în sus. Intr-un castron, amesteci mierea cu migdalele mărunţite. Pui câte o linguriţă din această compoziţie în fiecare jumătate de nectarină, în golul rămas după ce ai scos sâmburele.

Presari zahăr peste fructe şi torni în tavă vinul. Introduci tava în cuptor pentru 20 de minute, la foc mic. Stingi focul şi mai laşi fructele în cuptor 10 minute, până când fructul se înmoaie.

Pentru crema de migdale, baţi frişca împreună cu zahărul şi lichiorul, încorporezi treptat migdalele măcinate. Repartizezi spuma în castronele şi serveşti porţiile împreună cu nectarinele coapte. Aşezi spuma într-un castron şi o serveşti împreună cu nectarinele reci.

Nectarine cu crema de migdale

Nectarine_cu_crema_de_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.