Negresa cu ciocolata
PrinteazaNegresa cu ciocolata din: apa, zahar, ulei, gem, cacao, faina, bicarbonat, otet, galbenusuri, coaja de lamaie, ciocolata neagra, ulei, frunze de menta.
- 2 1/2 cana apa
- 1 1/2 cana zahar
- 1/2 cana ulei
- 4 linguri gem
- 3 linguri cacao
- 3 cani faina
- 2 lingurite bicarbonat
- 1/2 pahar otet
- 3 galbenusuri
- 1 fiola esenta de rom
- coaja de la o lamaie
pentru decor:
- 100 g ciocolata neagra menaj
- 2 linguri ulei
- frunzulite de menta
Mod de preparare:
Pui toate ingredientele intr-un bol si le amesteci cu telul. Torni compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduci forma în cuptorul preîncălzit circa 50 de minute. Scoţi şi tai prăjitura numai după ce s-a răcit bine.
Pentru decor, rupi ciocolata bucăţele, adaugi uleiul şi o topeşti pe baie de aburi. Torni în fir subţire ciocolata menaj şi serveşti negresa ornată cu frunzuliţe de mentă.
Negresa cu ciocolata
Pofta buna!