Negrese caramel cu nuci

Printeaza

Negresa caramel cu nuci din: branza de vaci, esenta de vanilie, oua, zahar, pudra, unt, cacao, nuci, lapte si zahar tos.

Ingrediente:

  • 400 g branza dulce de vaci
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 500 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 6 linguri cacao
  • 100 g nuci macinate

glazura caramel:

  • 100 g unt
  • 2 linguri lapte
  • 200 g zahar tos
  • 4 linguri cacao

ornare:

  • nuci

 

Mod de preparare:

Amestecaţi brânza scursă bine de zer cu esenţa de vanilie şi cu 2 linguri zahăr pudră. Când amestecul este omogen, lăsaţi-l în repaus. Amestecaţi ouăle cu restul de zahăr pudră, până când obţineţi o com­poziţie cremoasă, albicioasă.

Puneţi la foc mic o crăticioară cu untul şi cacaoa, amestecaţi încontinuu până la omogenizare, apoi turnaţi acest amestec în compoziţia cu ouă, adăugaţi făina şi nucile măcinate.

Amestecaţi pentru omogenizare. Turnaţi jumătate din această compoziţie într-o tavă mare de aragaz, unsă şi tapetată. Nivelaţi şi deasupra turnaţi amestecul cu brânză. Peste brânză turnaţi compoziţia cu ca­cao rămasă. Coaceţi prăjitura la foc potrivit, 40 – 45 de minute. Lăsaţi-o să se răcească în tava de copt.

Pentru glazură, topiţi untul în lapte, adăugaţi zahărul şi cacaoa. Amestecaţi şi ţineţi vasul la foc potrivit până când amestecul este omogen şi începe să se îngroaşe. Turnaţi glazura peste prăjitură.

Ornaţi cu jumătăţi de miez de nucă înainte ca glazura să se întărească.

Negrese caramel cu nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.