Ochiuri pe pat de cartofi
PrinteazaOchiuri pe pat de cartofi din: cartofi, sunca, oua, faina, ulei, sare, piper.
- 500 g cartofi
- 4 felii de şuncă de praga
- 5 ouă
- câteva linguri cu făină
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţă cartofii şi dă-i pe râzătoare. Lasă-i câteva minute să se scurgă, apoi adaugă un ou, sare şi piper şi leagă compoziţia cu 3-4 linguri cu făină.
Din amestecul astfel obţinut, pune câte o lingură în ulei încins şi rumeneşte pe ambele părţi. Scoate chiftelele pe hârtie absorbantă.
Separat, din restul de ouă, pregăteşte patru ochiuri moi. Aşază-le pe chiftelele de cartofi, dar nu înainte de a pune câte o felie de şuncă. Serveşte-le cât sunt calde.
Ochiuri pe pat de cartofi
Pofta buna!