Orez cu capsuni
PrinteazaOrez cu capsuni din: orez, lapte, capsune, zahar, sare, apa.
- 1 cana cu orez
- 500 ml lapte
- 500 g capsune
- 4 linguri cu zahar
- 1 lingurita cu sare
- apa
Mod de preparare:
Alegeţi orezul bob cu bob, spălaţi în două ape, puneţi la fiert cu 1 cană cu apă. Când nu mai are lichid puneţi laptele peste orez, săraţi şi puneţi 2 linguri cu zahăr. Fierbeţi acoperit sau în cuptor. Curăţaţi căpşunele, le spălaţi, le acoperiţi cu zahăr.
Răciţi orezul, puneţi o parte în formă de sticlă umezită, puneţi fructele peste orez, acoperiţi cu orezul rămas. Ţineţi la rece 10 min. Tăiaţi porţii mari şi serviţi desertul acoperit cu sucul rămas de la căpşuni.
Orez cu capsuni
Pofta buna!