Orez cu carnati si creveti
PrinteazaOrez cu carnati si creveti din: carnati de porc picanti, ulei de floarea soarelui,a rdei, usturoi, paprika, orez, rosii si supa de pui.
- 6 carnati de porc picanti
- ulei de floarea soarelui, pentru prajit
- 1 ceapa, tocata
- 1 ardei rosu, tocat
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura de paprika
- 250 g orez cu bobul lung
- 1 conserva rosii
- 400-500 ml supa de pui
Mod de preparare:
Prajeste carnatii intr-o tigaie adâncă, mare şi cu capac. Când sunt bine rumeniţi, transferă-i pe o farfurie şi pune-o deoparte. Incinge puţin ulei (în cazul în care nu există deja suficient ulei în tigaie de la cârnaţi) şi căleşte uşor ceapa 5 minute, până se înmoaie.
Adaugă ardeiul, usturoiul şi paprika şi lasă-le pe foc câteva minute, apoi adaugă orezul, amestecând totul pentru ca aromele să se întrepătrundă. Pune roşiile din conservă şi suficient de multă supă pentru a acoperi orezul. Acoperă tigaia cu capacul şi lasă totul să fiarbă 10-12 minute, până ce orezul devine fraged.
Adaugă supă pe parcurs, dacă e nevoie. Cu aproximativ 5 minute înainte de sfârşitul timpului de fierbere, taie cârnaţii în felii şi pune-i la loc în tigaie. Acoperă şi lasă în continuare mâncarea pe foc, pentru ca orezul să fiarbă. Adaugă creveţii, pune la loc capacul şi dă-le timp să se încălzească. Asezonează şi serveşte imediat.
Orez cu carnati si creveti
Pofta buna!
Arata bine, o sa fac asta!