Orez cu ceapa si morcovi
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu:ceapa, morcovi, ulei, sare, piper.
- 8 cepe
- 1 morcov
- 5 lînguri ulei
- 200g orez
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în rondele subţiri şi căliţi-o în ulei până când începe să se îngălbenească. Adăugaţi morcovul ras pe răzătoarea mică şi ţineţi vasul la foc mic, amestecând din când în când.
Fierbeţi 15 minute orezul în 650ml apă cu sare şi piper. Opriţi focul, turnaţi peste orez ceapa caramelizată, amestecaţi şi acoperiţi vasul.
Lăsaţi-l aşa cel puţin 30 de minute înainte de a ridica capacul. Eventual, puteţi acoperi vasul cu o pătură groasă (dacă nu aveţi vas special cu pereţi dubli).
Pofta buna!