Orez cu ceapa si morcovi

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu:ceapa, morcovi, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Orez1

  • 8 cepe
  • 1 morcov
  • 5 lînguri  ulei
  • 200g orez
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în rondele subţiri şi căliţi-o în ulei până când începe să se îngăl­benească. Adăugaţi morcovul ras pe răzătoarea mică şi ţineţi vasul la foc mic, amestecând din când în când.

Fierbeţi 15 minute orezul în 650ml apă cu sare şi piper. Opriţi focul, turnaţi peste orez ceapa cara­melizată, amestecaţi şi acoperiţi vasul.

Lăsaţi-l aşa cel puţin 30 de minute înainte de a ridica capacul. Eventual, puteţi aco­peri vasul cu o pătură groasă (dacă nu aveţi vas special cu pereţi dubli).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.