Orez cu chimen
PrinteazaOrez cu chimen din: orez, chimen, mazare, patrunjel, ulei, sare.
- 200 g orez (cu bobul lung)
- 2 linguriţă de seminţe de chimen
- 100 g mazăre proaspătă
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Orezul se spală în măi multe ape, apoi se scurge. Chimenul se prăjeşte puţin în ulei încins, apoi se adaugă orezul şi se amestecă bine.
Se adaugă apă cât să acopere orezul, se potriveşte de sare şi se lasă la fiert la foc mic, fără să se mestece. Când orezul este aproape gata se adaugă mazărea şi se mai lasă la fiert 5 minute.
Se închide focul, se acoperă craţita foarte bine şi se lasă 15-20 de minute, pentru ca aburii să pătrundă bine mazărea. Se presară pătrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!