Orez cu chimen

Printeaza

Orez cu chimen din: orez, chimen, mazare, patrunjel, ulei, sare.

Ingrediente:Orez cu chimen

  • 200 g orez (cu bobul lung)
  • 2 linguriţă de seminţe de chimen
  • 100 g mazăre proaspătă
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Orezul se spală în măi multe ape, apoi se scur­ge. Chimenul se prăjeşte puţin în ulei încins, apoi se adaugă orezul şi se amestecă bine.

Se adaugă apă cât să acopere orezul, se potriveşte de sare şi se lasă la fiert la foc mic, fără să se mestece. Când orezul este aproape gata se adaugă mazărea şi se mai lasă la fiert 5 minute.

Se închide focul, se acoperă craţita foarte bine şi se lasă 15-20 de mi­nute, pentru ca aburii să pătrundă bine mazărea. Se presară pătrunjel tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.