Orez cu conopida, mazare si ardei gras
PrinteazaOrez cu conopida, mazare si ardei gras din: orez, apa, ulei, chimion, frunze de dafin, sare, chimen, cartof, conopida, mazare, ardei gras, sare, garam masala, zeama de lamaie, patrunjel.
- o cana orez cu bobul lung
- 2 cani de apa
- 2 linguri de ulei
- o lingurita de chimion
- 2 frunze de dafin
- un praf de sare
- 3 linguri de ulei
- o lingurita de chimen
- un cartof taiat cubulete
- o cana de buchetele de conopida
- o cana de mazare congelata
- jumatate de ardei gras tocat marunt
- o lingurita de ghimbir ras
- sare dupa gust
- jumatate de lingurita de garam masala
- o lingura de zeama de lamaie
- cateva fire de patrunjel tocate
Mod de preparare:
Incingeţi uleiul într-o tigaie şi adăugaţi seminţele de chimion si frunzele de dafin. După câteva secunde, turnaţi orezul şi amestecaţi 2 minute. Adăugaţi apă şi sare, aduceţi la punctul de fierbere şi micşoraţi flacăra.
Acoperiţi şi lăsaţi la fiert timp de 15 minute, până se înmoaie orezul şi se evaporă apa. Incingeţi ulei într-o tigaie şi adăugaţi seminţele de chimen şi cartofii şi amestecaţi timp de 2 minute. Adăugaţi conopida şi morcovii şi peste 3 minute mazărea, ardeiul şi ghimbirul. Lăsaţi la gătit până se înmoaie legumele.
Opriţi focul şi adăugaţi garam maşala şi zeamă de lămâie. Adăugaţi orezul şi amestecaţi uşor. înainte de servire garnisiţi cu pătrunjel tocat.
Orez cu conopida, mazare si ardei gras
Pofta buna!