Orez cu gălbiori
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu: galbiori, peste, ceapa, usturoi, cimbru, busuioc, boia dulce, pudra de curry, sare, piper, ulei, nuci, stafide.
Ingrediente:
- 130 g orez
- 500 g gălbiori
- 4 fileuri de peşte
- două cepe
- 3 căţei de usturoi
- o linguriţă cu cimbru
- o lingură cu busuioc
- o linguriţă cu boia dulce
- o linguriţă cu pudră de curry
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- nuci
- stafide
Mod de preparare:
Peştele se spală, se taie cubuleţe, se presară sare, piper şi boia dulce. Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se pune peştele şi se prăjeşte, având grijă să nu se sfărâme.Gălbiorii se spală bine ca să elimine nisipul, se scurg şi se taie în jumătăţi sau bucăţele. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune ceapa şi se căleşte cinci minute. Se adaugă orezul spălat şi scurs de apă, se căleşte până devine sticlos şi se adaugă ciupercile.
Se prăjesc la foc mediu până scade sosul format, se adaugă două căni cu apă, sarre, piper şi curry. Se presară cimbriul, se fierbe totul până ce orezul şi ciupercile sunt moi şi se verifică de gust.
Se pune orezul în farfurii, se aşază deasupra peştele, se presară busuiocul tocat şi se servesc imediat.
Pofta buna!