Orez cu legume aromate
PrinteazaOrez cu legume aromate din: orez, varza de bruxelles, morcovi baby, miere, pudra de scortisoara, cimbru, ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
- 150 g orez cu bob lung
- 500 g varza de bruxelles
- 100 g morcovi baby
- o lingura cu miere
- jumatate de lingurita cu pudra de scortisoara
- o lingurita cu cimbru
- 150 ml ulei de masline
- sare
- piper
- rozmarin
Mod de preparare:
Varza de bruxelles se spală, se taie în jumătăţi dacă este prea mare sau se lasă întreagă. Morcovii baby se spală, se fierb în apă cu sare şi se scurg. Se încinge jumătate din uleiul de măsline, se pun morcovii şi varza de bruxelles, se călesc cinci minute apoi se adaugă mierea şi pudra de scorţişoară.
Se condimentează după gust, se presară jumătate din cimbru şi se amestecă. Se mai ţin pe foc cinci minute apoi se păstrează la cald. Se fierbe orezul în apă cu sare, se trece sub un jet de apă rece şi se scurge. Se pune într-un bol, se ames¬tecă cu restul de ulei, cimbru şi piper după gust, apoi se adaugă legumele şi se amestecă.
Se servesc imediat, deoarece legumele îşi pierd din gust când încep să se răcească. La orez se mai poate adauga si parmezan ras.
Orez cu legume aromate
Pofta buna!