Orez cu mere la cuptor

Printeaza

Orez cu mere la cuptor din: orez, lapte, zahar, unt, pesmet, mere, lamaie, gem acrisor, albusuri.

Ingrediente:Orez_cu_mere_la_cuptor

  • 200 g orez
  • 600 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri unt
  • 6 linguri pesmet
  • 6 mere
  • 1 lamaie
  • 6 linguri gem acrisor
  • 3 albusuri

 

Mod de preparare:

Fierbeţi orezul cu laptele, adăugând 2 linguri zahăr şi un praf de sare. Ungeţi cu unt un vas termorezistent şi presăraţi-l cu un strat gros de pesmet. Turnaţi în vas orezul fiert, nivelati-l cu o lingură. Curăţaţi merele, tăiati-le în jumătăţi, scoateti-le semin­ţele şi presăraţi-le cu zahăr şi zeama de lămâie.

Puneţi vasul cu mere pe foc şi caliţi-le 15 minute, amestecând mereu, până când tot zahărul se to­peşte în zeama lăsată. Puneţi merele peste stratul de orez. Peste mere puneţi gem trecut printr-o sită. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi 3 linguri zahăr.

Când spuma se ţine bine de tel, turnaţi-o peste mere. Puneţi vasul la cuptor şi coaceţi până când preparatul se rumeneşte uniform.

Orez cu mere la cuptor

Orez_cu_mere_la_cuptor

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Un desert delicios acest orez cu mere la cuptor 😉

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.