Orez cu mere la cuptor
PrinteazaOrez cu mere la cuptor din: orez, lapte, zahar, unt, pesmet, mere, lamaie, gem acrisor, albusuri.
- 200 g orez
- 600 ml lapte
- 8 linguri zahar
- 2 linguri unt
- 6 linguri pesmet
- 6 mere
- 1 lamaie
- 6 linguri gem acrisor
- 3 albusuri
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul cu laptele, adăugând 2 linguri zahăr şi un praf de sare. Ungeţi cu unt un vas termorezistent şi presăraţi-l cu un strat gros de pesmet. Turnaţi în vas orezul fiert, nivelati-l cu o lingură. Curăţaţi merele, tăiati-le în jumătăţi, scoateti-le seminţele şi presăraţi-le cu zahăr şi zeama de lămâie.
Puneţi vasul cu mere pe foc şi caliţi-le 15 minute, amestecând mereu, până când tot zahărul se topeşte în zeama lăsată. Puneţi merele peste stratul de orez. Peste mere puneţi gem trecut printr-o sită. Bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi 3 linguri zahăr.
Când spuma se ţine bine de tel, turnaţi-o peste mere. Puneţi vasul la cuptor şi coaceţi până când preparatul se rumeneşte uniform.
Orez cu mere la cuptor
Pofta buna!
Un desert delicios acest orez cu mere la cuptor 😉