Orez cu ou si sunca
PrinteazaO reteta de orez cu ou si sunca, morcov, telina, fasole alba, sos de soia, condimente si un strop de patrunjel.
- 250 g orez
- 3 ouă
- un morcov
- un sfert de ţelină
- 200 g fasole albă
- o lingură de sos de soia
- sare
- piper
- pătrunjel
- 300 g şuncă
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Orezul se spală în apă călduţă de cîte ori este nevoie ca să rămînă apa limpede, apoi se pune într-un castron. Se toarnă apă într-o oală şi, cînd începe să fiarbă, se pun orezul şi puţină sare.
Se amestecă bine cu o paletă, ca să nu se lipească de oală şi, dacă este nevoie, se mai adaugă apă. Cînd a fiert se pune într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească puţin.
Legumele se fierb, se scurg de apă şi se taie în bucăţele mai mici. Se pun peste orez, se adaugă sosul de soia şi piperul. Ouăle se bat cu puţină sare, se prăjesc în ulei încins, apoi se taie cuburi.
Şunca se taie felii subţiri sau cuburi, se prăjeşte în puţin ulei şi se pune peste ouă. Se amestecă toate ingredientele într-un vas mai maire, se adaugă pătrunjel tocat şi se condimentează dacă mai este nevoie. Mancarea se consuma calda, caci isi schimba complet gustul se raceste.
Poftă bună!