Orez cu fistic
PrinteazaO reteta de orez cu fistic din: orez, fistic, vin alb sec, supa de legume, seminte de coriandru, cascaval, patrunjel verde, unt, ulei de masline, ghimbir, sare si piper.
- 350 g orez
- 40 g fistic
- 100 ml vin alb sec
- 1 l supa de legume
- 1 lingura seminte de coriandru
- 2 linguri cascaval ras
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 lingura unt
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 lingurita ghimbir ras fin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăriţi cu apă sărată 3 minute fisticul, pentru a putea înlătura mai uşor coaja şi pieliţa maronie. Lăsaţi-l apoi la scurs. Puneţi supa de legume la fiert.
In alt vas puneţi uleiul şi căliţi în el orezul. Când începe să se îngălbenească puţin, adăugaţi vinul şi amestecaţi bine în vas.
Acoperiţi vasul şi lăsaţi-l la fiert, la foc foarte mic. Când vinul a fost absorbit, adăugaţi supa de legume fierbinte şi lăsaţi vasul la foc mic, astfel încât preparatul să fiarbă foarte încet, până când aproape tot lichidul este absorbit.
Inainte de a împărţi orezul în castroane individuale, amestecaţi în el 1 lingură caşcaval ras. Separat, amestecaţi untul topit cu 1 lingură caşcaval ras şi cu ghimbirul.
Turnaţi acest amestec peste orezul pus în castroane, presăraţi seminţe de coriandru şi pătrunjel verde tăiat mărunt. Serviţi preparatul cald.
Orez cu fistic
Pofta buna!