Orez indian cu piept de curcan
PrinteazaOrez indian cu piept de curcan din: piept de curcan, sare, piper, ulei, ceapa, orez, curcuma, supa de pasare, foaie de dafin, vin, morcovi, dovlecei, fasole verde, unt, lapte de cocos, smantana, garam masala.
- 300 g piept de curcan taiat fasii
- sare
- piper
- 3 linguri ulei
- 1 ceapa
- 2 cesti orez
- 1 lingurita curcuma
- 500 ml supa de pasare
- 1 foaie de dafin
- 150 ml vin alb
sos:
- 4 morcovi
- 2 dovlecei
- 100 g fasole verde
- 25 g unt
- 100 ml lapte de cocos
- 100 ml smantana lichida
- amestec de condimente garam masala
Mod de preparare:
Se sărează şi se piperează carnea, apoi se prăjeşte de jur-împrejurîn ulei încins. Se toacă ceapa şi se adaugă în tigaie, împreună cu curcuma; se prăjesc 3 min. Se adaugă orezul clătit în jet de apă rece,\upa şi foaia de dafin.
Se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se acoperă vasul; se lasă să fiarbă la foc mic cca 35 min. Se toarnă vinul şi se lasă să mai fiarbă cca 10 min.
Se curăţă legumele; morcovul şi dovleceii se taie felii. Se încinge untul într-o tigaie de teflon şi se călesc mai întâi morcovii; se prăjesc 3 min. la foc moderat, apoi se adaugă dovleceii şi se mai fierb împreună 2-3 min.
In final se adaugă în vas fasolea verde, urmată de smântână amestecată cu lapte de cocos. Se sărează puţin şi se lasă să fiarbă împreună 6-7 minute.
Orez indian cu piept de curcan
Pofta buna!