Tocăniță de Ghebe cu Usturoi. Ghebele, ciupercile de toamnă culese din pădurile românești, sunt renumite pentru aroma lor distinctă și beneficiile lor nutritive, incluzând un conținut bogat în proteine, fibre și vitamine din complexul B. Acest fel de mâncare nu doar că satisface papilele gustative, dar oferă și multiple beneficii pentru sănătate, fiind un aliat […]
Orez picant cu tofu
PrinteazaOrez picant cu tofu din: orez, oua, ulei de masline, ceapa, ardei iute, pudra de curry, boabe de mustar, pudra de ardei cayenne, tofu marinat, ceapa verde si patrunjel.
Ingrediente:
- 140 g de orez basmati
- 2 oua
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 1 ardei iute, tocat (cu tot cu seminte)
- 2 linguri pudra de curry
- 1 lingura boabe de mustar
- 2-3 varfuri de cutit pudra de ardei cayenne
- 100 g tofu marinat
- 1/2 legatura de ceapa verde, feliata
- 1 mana de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Pregăteşte orezul după instrucţiunile de pe pachet şi fierbe ouăle 8-10 minute, încinge uleiul într-o cratiţă nonaderentă şi căleşte ceapa, până se înmoaie, apoi las-o să se răcească 5 minute. Adaugă condimentele şi prăjeşte totul 1-2 minute.
Scurge orezul şi amestecă-l cu ceapa condimentată, puţină apă şi tofu. Asezonează bine, apoi încălzeşte totul la foc mic câteva minute, până devine fierbinte.
Curăţă ouăle şi taie-le în sferturi. Adaugă în orez ceapa verde şi pătrunjelul. Imparte totul în 2 boluri şi serveşte cu feliile de ouă.
Orez picant cu tofu
Pofta buna!
Rulouri cu Rubarbă și Scorțișoară
Rulouri cu Rubarbă și Scorțișoară: Un Desert Aromat, perfecte pentru un brunch de duminică sau ca tratament dulce după o masă principală. Rubarba, nu doar că adaugă o notă acidulată distinctivă, dar este și o sursă excelentă de vitamina K, calciu și fibre, contribuind la sănătatea oaselor și la o digestie sănătoasă. Pregătire: 2 ore […]