Orez picant cu tofu
PrinteazaOrez picant cu tofu din: orez, oua, ulei de masline, ceapa, ardei iute, pudra de curry, boabe de mustar, pudra de ardei cayenne, tofu marinat, ceapa verde si patrunjel.
- 140 g de orez basmati
- 2 oua
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 1 ardei iute, tocat (cu tot cu seminte)
- 2 linguri pudra de curry
- 1 lingura boabe de mustar
- 2-3 varfuri de cutit pudra de ardei cayenne
- 100 g tofu marinat
- 1/2 legatura de ceapa verde, feliata
- 1 mana de patrunjel tocat
Mod de preparare:
Pregăteşte orezul după instrucţiunile de pe pachet şi fierbe ouăle 8-10 minute, încinge uleiul într-o cratiţă nonaderentă şi căleşte ceapa, până se înmoaie, apoi las-o să se răcească 5 minute. Adaugă condimentele şi prăjeşte totul 1-2 minute.
Scurge orezul şi amestecă-l cu ceapa condimentată, puţină apă şi tofu. Asezonează bine, apoi încălzeşte totul la foc mic câteva minute, până devine fierbinte.
Curăţă ouăle şi taie-le în sferturi. Adaugă în orez ceapa verde şi pătrunjelul. Imparte totul în 2 boluri şi serveşte cu feliile de ouă.
Orez picant cu tofu
Pofta buna!