Orez prăjit cu curry
PrinteazaO reteta de orez prajit cu curry din: orez, carne de pui, carne de porc, creveti, arpagic, usturoi, lemongrass, coriandru, ardei iute, ulei de arahide, curry, ou, lime, zahar, sos de peste, sare, piper si marar.
- 240 g orez thailandez, cu bobul lung
- 100 g carne de pui
- 50 g carne de porc
- 150 g creveţi
- 1 ceapă mică (sau arpagic)
- 2 căţei de usturoi
- 5 g citronelă (lemongrass)
- 1 lingură frunze de coriandru
- 1 ardei iute roşu
- 3 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 1 linguriţă curry
- 1 ou
- 1/2lime
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură sos de peşte
- sare
- piper alb
pentru decor:
- 2-3 fire de mărar
Mod de preparare:
Spală orezul sub jet de apă până când aceasta rămâne curată, apoi scurge-1 bine. Pune apă la fiert într-o oală şi, când aceasta începe să clocotească, adaugă puţină sare şi orezul. Acoperă cu capac şi lasă-l să fiarbă la foc potrivit circa 20 de minute. Ia-l de pe foc şi păstrează-l la rece până în momentul utilizării.
Curăţă creveţii de carapace şi de intestine. Taie mărunt usturoiul şi ceapa, citronelă rondele subţiri, iar carnea de pui cuburi cu latura de circa 1 cm. Spală coriandrul şi toacă-l. Taie ardeiul iute rondele şi curăţă-l de seminţe. Incinge uleiul în wok. Pune în el ceapa, usturoiul, citronelă, praful de curry şi, amestecând rapid, prăjeşte-le 1-2 minute. Adaugă carnea, amestecând în continuare, şi prăjeşte-o 2 minute. Pune creveţii şi prăjeşte-i 1 minut.
Bate oul într-un castronel. Ridică ingredientele pe pereţii wokului. Toarnă în centru oul bătut, lasă-1 să se închege şi amestecă. Adaugă orezul, lasă-1 pe foc 5 minute, până când se înfierbântă toate ingredientele. Pune coaja rasă de lime, coriandrul tocat, zahărul, ardeiul iute, sărează şi piperează, după gust. Condimentează orezul cu sosul de peşte şi prăjeşte-l încă 1-2 minute. Pune preparatul în castronele, decorează-l cu frunzuliţe de mărar şi serveşte-l cald.
Orez prăjit cu curry
Pofta buna!
Incoming search terms:
- orez prajit cu curry