Orez prăjit cu ouă
PrinteazaOrezul prăjit cu ouă este doar unul dintre nenumăratele feluri de mâncare cu orez prăjit, atât de apreciate de clienţii restaurantelor chinezeşti. De obicei, ouale se prăjesc separat, apoi se amestecă cu orezul într-o tigaie sau într-un wok, până ce orezul împrumută culoarea galbenă a ouălor. Pentru asezonare, nu mai este nevoie decât de puţină sare.
Această metodă de a prăji orezul rămas de la o altă masă, adăugându-i câteva alte ingrediente, a apărut în timpul dinastiei Tang, ca mod de a găti rapid, economisind lemnul şi în acelaşi timp folosind şi alimentele rămase neconsumate.
Orezul prăjit cu ouă şi-a câştigat faima internaţională atunci când restaurantele chinezeşti au început să adopte elemente din gastronomia internaţională. Această mâncare a fost creată pentru clienţi de alte naţionalităţi ai acestor restaurante şi a devenit una dintre preferatele acestora, păstrându-şi statutul până în ziua de astăzi.
Orez prăjit cu ouă
Pofta buna!