Ouă crocante

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de oua crocante din: oua, zahar, faina, ciocolata alba, frisca, zahar pudra si suc de lamaie.

Ingrediente:Ouă crocante

  • 5 ouă
  • 300 g zahăr
  • 125 g făină
  • 200 g ciocolată albă
  • 300 ml frişcă
  • 3 linguri zahăr pudră
  • suc de lămâie
  • decor de zahăr

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se separă ouăle; albuşu­rile se bat cu 180 g zahăr şi beze­aua se dă la frigider. Intr-un castron de metal, se bat galbenusurile cu 120 g zahar la bain-marie 3 minute. Se inglobeaza  făina şi 2/3 din compoziţia de bezea de la frigider.

Se adaugă restul de bezea şi se organizează. Se şpriţează 40 de fursecuri în formă de ouă, pe tăvi tapetate cu hârtie de copt. Se coc 12-15 min., până se rumenesc. Se scot şi se lasă să se răcească.

Se topeşte ciocolata la bain-marie şi se lasă să se răcorească puţin. Se bate frişca şi se încorporează în ciocolata răcită; se dă la frigider. Se aşază crema de ciocolată într-un şpriţ prevăzut cu forma mica. Se şpriţează ciocolată pe faţa netedă a 20 de fursecuri; se aşază deasupra câte un fursec fă­ră cremă. Se dau la frigider 2 ore.

 

Pentru ornat, se prepară o gla­zură din 2 linguri zahăr pudră şi câteva picături de suc de lămâie. Cu ajutorul acestei compoziţii, se lipesc efementele decorative de zahăr pe fursecuri. Se lasă să se răcească şi se pudează cu zahăr.

Ouă crocante

Ouă crocante

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.