Ouă fierte condimentate cu garnitură de roşii sotate
PrinteazaOuă fierte condimentate cu garnitură de roşii sotate
- 15 oua
- 6 fire ceapa verde
- 500 g roşii
- 1 1/2 lingură făină
- 150 g unt
- 1 1/2 pahar lapte
- 3 linguri smîntînă
- 6 căţei usturoi
- 300 g file de peşte
- 3 fileuri de anşoa
- 15 g şofran
- sare
Mod de preparare:
Roşiile se curăţă, se taie şi se sotează cu 60 g unt, ceapa verde şi usturoiul tăiate mărunt, sare şi puţin zahăr.
Separat se face un sos alb din unt, lapte, făină, şofran, sare şi 3 linguri smîntînă. Jumătate din sos se amestecă cu fileurile de peşte poşate (fierte) cu 3 ouă crude şi cu roşiile.
Se unge cu unt o formă de tortă, se pune în ea compoziţia şi se dă la cuptor într-o tavă cu apă (bain mărie).
Cînd s-a prins, se răstoarnă pe platou şi 12 ouă fierte se aşază pe această tortă.
Se napează cu restul de sos şi se garniseşte cu fileurile de anşoa.
Pofta buna!