Pachetele calde cu ficatei
PrinteazaPachetele calde cu ficatei din: aluat, ficatei, smantana, oua, mustar, faina, ulei, patrunjel, condiment din legume uscate, piper, sare.
- 400 g aluat pentru foitaj
- 500 g ficatei
- 100 g smantana
- 2 oua
- 1 lingurita mustar
- 2 linguri faina
- 50 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- condiment din legume uscate
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli ficăţeii, îi cureţi de eventualele pieliţe şi îi laşi să se scurgă. Amesteci făina cu un praf de piper şi condimentul din legume uscate. Treci ficăţeii prin acest amestec şi îi rumeneşti puţin, în ule¬iul încins.
Mixezi smântână cu muştarul, pătrunjelul fin tocat şi un ou bătut. După ce ficăţeii s-au răcit, îi tai în cuburi şi adaugi pasta cu smântână. Intinzi aluatul pe masa de lucru şi tai pătrate cu latura de 12-15 cm. Repartizezi umplutura pe pătratele de aluat şi le împătureşti astfel încât să obţii un portofel pe care îl închizi bine la capete, presând uşor aluatul, cu mâna umedă.
Aşezi pacheţelele în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungi cu oul bătut şi coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu, pentru alte 15-20 de minute, până se rumenesc. Sunt excelente calde, la micul dejun.
Pachetele calde cu ficatei
Pofta buna!