Pacheţele cu somon
PrinteazaPacheţele cu somon din: aluat de foitaj, somon, mozzarella, parmezan, spanac, lapte, unt, busuioc, marar, ou, ceapa, usturoi, nucsoara, sare, piper.
- doua foi aluat de foitaj
- 500 g somon
- 200 g mozzarella
- 150 g parmezan
- 200 g spanac congelat
- 100 ml lapte dulce
- 30 g unt
- un fir de busuioc
- o legatura de marar
- un ou
- o ceapa
- un catel de usturoi
- 3 g nucsoara
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge untul, se pun ceapa şi usturoiul, se călesc cinci minute şi se adaugă spanacul decongelat. Se toarnă laptele, se condimentează şi se fierbe zece minute. Se amestecă bine cu mărar tocat şi se lasă la răcit într-o strecurătoare.
Somonul se spală, se pune într-o cratiţă, se stropeşte cu apă şi se introduce în cuptor zece minute. Se întind foile de aluat, se taie în dreptunghiuri mai mari şi la fiecare se pune pe o margine câte o bucată de somon. Se presară cu nucşoară, busuioc tocat, sare şi piper şi se aşază deasupra o felie de mozzarella.
Se pune spanacul, se presară parmezanul, se înfăşoară cu aluatul rămas şi se presează marginile ca să nu curgă brânza. Se ung cu ou bătut, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu spre iute până devin aurii şi s-a umflat aluatul.
Daca somonul se pune crud, se mareste timpul de coacere si se poate arde aluatul.
Pacheţele cu somon
Pofta buna!
Astea sunt un fel de pateuri?