Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pin
PrinteazaO reteta de pachetele de laptuca gratinate cu rosii si seminte de pin din: laptuca, cartofi, praz, ou, parmezan, amidon, ulei de masline, usturoi, patrunjel, rosii, semint de pin, busuioc, sare si piper.
- 1 lăptucă mare
- 2 cartofi mari
- 1 fir de praz
- 1 ou
- 1 lingură parmezan ras
- 1 lingură amidon
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 1 lingură pătrunjel tocat
- sare şi piper
pentru decor:
- 2 roşii
- 1 lingură seminţe de pin
- busuioc
Mod de preparare:
Curăţă cartofii cu o perie şi spală-i bine, apoi pune-i la fiert întregi într-un vas din sticlă cu apă multă şi o linguriţă de sare.
Opăreşte câteva secunde frunzele de lăptucă într-un vas cu apă clocotită, apoi transferă-le într-un vas cu apă cu gheaţă, având grijă să nu se rupă. Scurge cartofii, decojeşte-i şi taie-i bucăţi nu prea mici.
Taie prazul (partea albă) felii pe diagonală şi căleşte-l într-o tigaie neaderentă cu 1 lingură de ulei încins împreună cu usturoiul şi cartofii. Amestecă bine, adaugă pătrunjelul tocat şi prăjeşte totul 10-15 minute, la foc mediu, amestecând frecvent. Transferă amestecul într-un castron, adaugă oul, amidonul, parmezanul ras, sare şi piper, după gust, apoi amestecă cu grijă.
Intinde frunzele de lăptucă pe un şervet de bucătărie, suprapunându-le de la jumătate, pune câteva linguri de compoziţie în mijloc şi închide-le ca pe nişte punguţe. Gratinează-le în cuptor circa 6 minute.
Serveşte pacheţelele pe farfurii preîncălzite, decorate cu bucăţele de roşii, câteva frunze de busuioc şi seminţe de pin prăjite.
Pacheţele de lăptucă gratinate cu roşii şi seminţe de pin
Pofta buna!