Pacheţele de peşte cu cartofi şi ceapă
PrinteazaPacheţele de peşte cu cartofi şi ceapă din: crap, ceapa, cartofi, usturoi, vin alb, boabe de piper, ketchup, ulei de masline, sare, piper, patrunjel.
- 4 bucati de crap (somn sau alt peste)
- 1 ceapa mare, taiata pestisori
- 4 cartofi medii
- 1 catel de usturoi
- 100 ml vin alb sec
- 1 lingurita boabe de piper rosu, zdrobite
- 1 lingurita ketchup
- 1 lingurita pasta de ardei dulce (sau iute, dupa gust)
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper macinat, dupa gust
- patrunjel tocat
Mod de preparare:
Ştergeţi bine bucăţile de peşte, pudraţi-le cu sare şi piper şi ungeţi-le cu ulei. Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i felii subţiri şi fierbeţi-i 2-3 min (cât să se înmoaie) în apă clocotită, cu puţină sare. Scurgeţi-i bine. Prăjiţi ceapa în restul de ulei, la foc mediu spre mic, amestecând mereu, până se înmoaie şi devine uşor maroniu-aurie (să nu o prăjiţi prea tare!).
Adăugaţi feliile de cartofi, presăraţi piperul roşu, sare şi piper negru măcinat, după gust. Amestecaţi foarte uşor, să nu rupeţi feliile de cartofi. Luaţi de pe foc. Puneţi fiecare bucată de peşte pe o bucată de folie de aluminiu groasă (sau pusă în două).
Amestecaţi ketchupul, pasta de ardei, vinul şi usturoiul. Puneţi peste fiecare bucată de peşte câte 1/4 din amestecul de ceapă şi cartofi, stropiţi cu sosul de vin şi strângeţi folia, ca să formaţi pachete bine închise.
Puneţi pachetele pe o tavă şi băgaţi-le în cuptor, cca 20 min. Deschideţi-le puţin, mutaţi tava sus sau porniţi grilul şi lăsaţi-le 2-3 min să se rumenească puţin. Presăraţi pătrunjel şi serviţi fără să scoateţi din pachet peştele cu legume.
Pacheţele de peşte cu cartofi şi ceapă
Pofta buna!