Pachetele de pui cu mazare

Printeaza

Pachetele de pui cu mazare

Pachetele de pui cu mazare

Ingrediente:

  • 2 piepti de pui fara os
  • 3 oua
  • 200 g de pesmet
  • 1 lingura mustar cu hrean
  • sare
  • piper alb
  • 500 g de mazare proaspata de la conserva
  • 2 lingurite de zahar
  • 200 ml de ulei
  • 1 cubulet de unt
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel

 

Mod de preparare:

Se curata si se spala pieptul si se lasa la scurs pe o hartie absorbanta. Se feliaza si se bate cu ciocanul de snitel pana se inmoaie. Apoi, bucatile se ung cu ulei, se presara sare si piper.

Separat se pregateste mazarea pentru fiert. Se curata si se pune la fiert cu sare, putin piper si ulei la foc mic.

Intre timp, se bat bine ouale cu sare si o lingurita de mustar, se pune pesmetul pe o farfurie intinsa si se trece fiecare felie de piept de pui prin pesmet, ou, se adauga cate o felie de cascaval, apoi se formeaza un pachetel, si se mai trece o data prin pesmet si se pun la prajit.

Se prajesc 3-4 minute pe fieca­re parte, se pun pe un prosop absorbant pentru a se scurge.

Cand mazarea a scazut, se pune zaharul, untul si verdeata. Se servesc calde cu o garnitura de salata de rosii.

Pachetele de pui cu mazare

Pachetele de pui cu mazare.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pachetele cu ficat de pui.

    Ingrediente:

    100 ml vin rosu
    50 gr stafide
    75 gr unt
    200 gr ficat de pui
    curatat si spalat
    3 mere
    curatate si taiate cubulete
    sare si piper
    dupa gust
    1 lingurita tarhon maruntit
    2 linguri smantana
    1 lingura miere
    4 foi de placinta
    Mod de preparare:

    Incalzeste cuptorul la 200⁰ C. Pune stafidele la inmuiat pentru 2-3 ore in 100 ml vin rosu. Dupa ce s-au inmuiat se scurg, iar din vin se pastreaza 50 ml.

    Topeste 25 gr unt intr-o tigaie. Adauga merele taiate cubulete si caleste-le pana cand incep sa se inmoaie, stropindu-le cu 25 ml vin rosu.

    Scoate merele si pune-le deoparte. Adauga ficatul de pui si prajeste-l pe toate partile pana cand s-a facut, aprox 8 minute.

    Pune toata compozitia din tigaie, cu tot cu lichidul format, intr-un blender. Adauga vinul rosu ramas, sare si piper, dupa gust si tarhonul. Mixeaza totul pana cand se obtine o pasta.

    Adauga smantana si mierea si mixeaza din nou pana la omogenizare. Scoate compozitia din blender intr-un vas apoi inglobeaza stafidele si merele calite.

    Topeste 50 gr unt ramas.Intinde foile de placinta pe suprafata de lucru.Taie foile de placinta in 3 parti pe lungime.Astfel se obtin 12 bucati, care apoi se ung cu unt topit.Imparte compozitia cu ficat in cele 12 bucati de foi de placinta si ruleaza fiecare bucata.Aseaza pachetelele pe o tava tapetata cu foaie de copt apoi unge-le deasupra cu putin unt topit.Da pachetelele la copt 15-20 minute pana cand s-au rumenit si au devenit crocante.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.