Pachetele de sparanghel cu unt si limette
PrinteazaO reteta delicioasa de pachetele de sparanghel cu unt si limette din: sparanghel alb, sare, piper, suc de limette, unt, cimbru, coaja de limette si sunca afumata.
- 1 kg sparanghel alb
- sare
- piper
- suc de limette
- 1 linguriţă zahăr
- 50 g unt
- 2 fire cimbru
- 1 lingură coajă de limette rasă
- 8 felii şuncă uscată împănată şi afumată
Mod de preparare:
Se decojeste sparanghelul si se taie capetele. Tijele de sparanghel se pun la fiert în apă clocotită cu sare, zahăr şi suc de limette cca 20 min.
Se încinge untul într-o crăticioară; se adaugă cimbru tocat şi coajă de limette rasă. Se sărează şi se piperează.
Se scoate sparanghelul din apă şi se lasă să se scurgă. Se împarte cantitatea în 4 porţii, se fac mănunchiuri de tije şi fiecare dintre ele se înfăşoară în câte 2 felii de şuncă.
Cu puţin timp înainte de servire, se toarnă deasupra untul cu limette. Garnitură ideală: cartofi natur.
Pachetele de sparanghel cu unt si limette
Poftă bună!