Pachetele cu dovlecel la gratar
PrinteazaO reteta de pachetele cu dovlecel la gratar din: fileuri de peste, dovlecei, frunze de busuioc, cuisoare, tarhon, usturoi, nucsoara, oregano, sare, piper, lamaie si salata.
- 700 g fileuri de peste
- 2 dovlecei fragezi
- frunze de busuioc
- 2-3 cuisoare parfumate
- tarhon
- 2 catei de usturoi
- 1 praf de nucsoara rasa
- oregano
- sare
- piper
- lamaie
- salata pentru decor
Mod de preparare:
Speli dovleceii, ii tai felii subtiri, pe lungime, ii pudrezi cu sare si piper si ii lasi sa stea la rece 15 minute. Procedezi la fel cu filurile de peste, pe care le condimentezi cu ierburi aromate, usturoi zdrobit, nucsoara rasa si in care infingi 2-3 cuisoare parfumate.
Lasi apoi pestele la rece sa se aromatizeze si sa se condimenteze. Intinzi pe planseta feliile de dovecei, una langa alta, asezi deasupra, in curmezis, fileurile de peste si le acoperi ca intr-un pachetel. Procedezi la fel pana epuizezi toate ingredientele, apoi asezi pachetelele pe gratarul bine incins si le rumenesti pe ambele parti circa 10-12 minute.
Le servesti imediat, insotite cu felii de lamaie si salata verde.
Pachetele cu dovlecel la gratar
Pofta buna!