Pacheţele cu miel în jambon
PrinteazaO reteta de pachetele cu miel in jambon din: muschi de miel, paine integrala, jambon, salata verde, unt, vin alb, usturoi, cascaval, sare si piper.
- 700 g muschiulet de miel
- 16 felii de paine integrala
- 16 felii subtiri jambon curd uscat
- 1 salata verde
- 100 g unt
- 100 ml vin alb
- 3 catei de usturoi
- 150 g cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet. Presarati-o cu sare si piper, prajiti-o 10 minute la foc iute in unt, pana cand rumeneste bine pe toata partile.
Scoateti bucata de muschi pe un fund de lemn si taiati-o in felii subtiri. Puneti din nou feliile de carne in tigaie, la foc iute si dupa 2-3 minute cand acestea sunt bine incinse, stingeti cu vinul si lasati sa se prajeasca, pana cand se evapora tot vinul.
In tigaia în care aţi prăjit carnea, prăjiţi miezul feliilor de pâine, tăiat în pătrate cu latura de circa 5 cm, câte 1 minut pe fiecare parte, apoi lăsaţi-le să se răcească.
După ce pătrăţelele de pâine s-au răcit, frecaţi-le pe ambele părţi cu usturoi. Tăiaţi caşcavalul în feliuţe subţiri. Puneţi pe câte un pătrăţel de pâine prăjită 2-3 feliuţe de carne, peste aceasta 1 felie de caşcaval, apoi alte 2-3 feliuţe de carne şi acoperiţi cu un alt pătrăţel de pâine.
Infăşuraţi totul în 2 felii de bacon şi puneţi pacheţelele într-o tavă. Puneţi tava la cuptor, la foc iute, pentru 6-7 minute. Serviţi pacheţele calde, câte 2 la o porţie, puse pe frunze de salată verde.
Pacheţele cu miel în jambon
Pofta buna!