Pacinta cu varza

Printeaza

Pacinta cu varza din: varza, lapte acru, faina, malai, kaizer, ceapa, ulei, pasta de tomate, praf de copt, boia, piper si sare.

Ingrediente:Retete_7

  • 2 verze potrivite
  • 2 l lapte acru
  • 350 g faina
  • 350 g malai
  • 500 g kaizer
  • 2 cepe potrivite
  • 150 ml ulei
  • 200 ml zarzavat sau pasta de tomate
  • 1 lingura praf de copt
  • boia
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru început, tai kaizerul bu­căţele potrivite şi le prăjeşti în ulei, dar nu în totalita­te. Peste kaizer pui ceapa tăiată mărunt, varza tăiată fâşii, iar după aproximativ 10 minute, opreşti focul şi condimentezi varza după gust. Varza nu trebuie să fie fiartă, deoarece va avea timp să se facă la cup­tor.

Intre timp, cât varza s-a răcit puţin, prepari ur­mătoarea compoziţie. Pui laptele acru într-un vas şi-l amesteci cu mălaiul, făina, pra­ful de copt şi puţină sare. Ungi o tavă cu ulei, după care pui compoziţia cu lapte acru şi, în final, varza călduţă.

Dai plăcinta la cuptor, la foc potrivit, până ce varza începe să se călească puţin pe deasupra, iar compoziţia cu lapte acru s-a întărit. Serveşti plăcinta caldă, tăiată în bucăţele potrivite şi, dacă doreşti, cu puţină smântână deasupra.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.