Pahare cu mere şi fulgi de porumb
PrinteazaO reteta de pahare cu mere si fulgi de porumb din: mere acrisoare, zahar fin, miere, unt, fulgi de porumb si smantana.
- 800 g de mere acrisoare
- 3 lingur de zahar fin
- 2 linguri de miere
- 25 g unt
- 85 g fulgi de porumb
- 200 ml de smantana grasa
Mod de preparare:
Se pun metele, zahărul şi trei linguri de apă într-otigaie, la foc mediu; se amestecă din când în când. Se ţine pe foc 10 minute, până ce merele se înmoaie. Se împarte amestecul în patru pahare mari şi se lasă să se răcească.
Intre timp, se încing mierea şi untul într-un castron mare, în cuptorul cu microunde, un minut, până ce untul se topeşte.
Se adaugă fulgii de porumb şi se amestecă bine, să se acopere pe toate părţile de sos. Se toarnă smântână peste crema de mere răcită, apoi se împarte amestecul de fulgi de porumb în cele patru pahare.
Pahare cu mere şi fulgi de porumb
Pofta buna!