Pâine albă cu lapte

Printeaza

Pâine albă cu lapte din: faina, amidon, sare, drojdie, zahar tos, unt, lapte.

Ingrediente:Paine_alba_cu_lapte

  •  500 g făină
  • 30 g amidon
  • 2 lingurițe sare
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 1 linguriță zahăr tos
  • 30 g unt moale
  • lapte
  • unt pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron făina cu sarea și amidon și se adaugă drojdia uscată și zahărul tos, urmate de fulgi de unt. Se toarnă treptat lapte cald și se fră­mântă aluatul. Se acoperă cu un prosop textil curat și se lasă să crească la cald cca 2 ore.

Se mai frământă o dată aluatul, se modelează în formă de pâine și se așază într-o tavă unsă. Se acoperă cu un prosop curat și se lasă să mai crească la căldură cca 30 min. Se încinge cuptorul la 220 ºC  și se coace pâinea cca 40 min.

Dacă se folosește mașina de făcut pâine: se toarnă în cuvă laptele, apoi făina amestecată cu amidon. Într-un colț al recipientului se pune sarea, iar în colțul opus, zahărul. Se face la mijloc o adâncitură, cu degetele și se așază înăuntru drojdia și untul moale. Se coace la programul pentru pâine toast, grad de rumenire: ușor, dimensiune medie.

Pâine albă cu lapte

Paine_alba_cu_lapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.