Paine cu ardei

Printeaza

O reteta soarte simpla de paine cu ardei rosu, ardei galben, faina, drojdie, apa, zahar, ulei si sare.

Ingrediente:Paine cu ardei

  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 600 g faina
  • 1 cub mic de drojdie
  • 250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 4-5 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui într-un vas adânc de bucătărie făina, iar în mijloc pui drojdia, zahă­rul şi puţină apă caldă. Amesteci uşor, trebuie să fie o cocă moale.

O laşi la cres­cut într-un loc cald pentru 15 minute, apoi frămânţi aluatul cu apă caldă, până se desprinde de pe mână.

Adaugi uleiul şi mai frămânţi câteva minute, apoi laşi 15 minu­te la crescut. Cureţi arde­ii de seminţe, îi speli şi îi tai cubuleţe mici. îi amesteci împreună cu aluatul.

Formezi 3 rulouri, pe care le împleteşti şi le pui în forma de cozonac, unsă în prealabil cu ulei. Mai laşi la crescut cam 20 de minute şi dai la cuptor.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.