Paine cu legume

Printeaza

O reteta de paine cu legume din: morcovi, ardei gras, ciuperci, telina, lapte, patrunjel, sare, ceapa, iaurt, ou, faina, praf de copt, sare si zahar.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 300 g ciuperci
  • 1 telina
  • 2 linguri cu lapte
  • patrunjel
  • sare
  • 1 ceapa

pentru aluat:

  • 250 g iaurt
  • 1 ou
  • 280 g faina
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 1 lingurita cu sare
  • 1/2 lingurita cu zahar

 

Mod de preparare:

Amestecă făina cu praful de copt, sarea şi zahărul Adaugă iaurtul bătut cu oul. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat potrivit de moale, împarte aluatul în câte pâinici vrei să faci şi lasă-le să crească 30 de minute. Căleşte ceapa.

Adaugă morcovii, ţelina, ardeiul gras şi ciupercile tăiate mărunt. Lasă legumele să se înăbuşe. Dacă e nevoie, adaugă apă caldă. La final, aromatizează cu verdeaţa tocată şi condimentează. întinde din aluat dreptunghiuri. Pune în mijloc umplutură şi adună aluatul deasupra.

Aşază-le într-o tavă unsă şi tapetată. Unge-le cu lapte şi coace la cuptor 50 de minute.

Paine cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.