Paine (Lepinja)

Printeaza

Paine (Lepinja) din: faina, sare, zahar, apa, lapte dulce integral, drojdie uscata, ulei.

Lepinja_04

Lepinja

 

Ingrediente:

  • 350 g faina
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 100-150 ml apa
  • 2 linguri lapte dulce integral
  • 1 plic (7 g) drojdie uscata
  • 1 lingura unt sau ulei

 

 

 

Mod de preparare:

Presari drojdia peste laptele călduţ şi o laşi să crească timp de 5 minute, după care adaugi zahărul şi apa călduţă.

Cerni într-un castron făina şi sarea. In amestecul cu drojdie, încorporezi 1/2 cană de făină şi omogenizezi cu mâna până obţii o compoziţie moale.

Lepinja

Continui să încorporezi restul de făină, frământând. Acoperi vasul cu un şervet şi laşi aluatul să crească aproximativ 1 oră, până îşi dublează volumul.

Lepinja_02

Răstorni aluatul pe masa presărată cu făină şi îl frămânţi din nou, pentru 5 minute.

Il pui din nou în vas, să crească la cald, circa 30 de minute, până îşi dublează volumul.

Lepinja_03

Ungi cu unt hârtia de copt folosită pentru a tapeta o tavă. Modelezi mici ovaluri, groase de 1 – 1 1/2 cm, pe care le crestezi în carouri la suprafaţă şi le laşi să crească 1/2 oră.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc iute 10 minute, apoi la foc mediu până se rumenesc frumos.

Lepinja_04

Paine (Lepinja)

Lepinja_05

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.