Injera – Pâinea Tradițională Etiopiană: Istorie și Rețetă Autentică. Injera, pâinea spongioasă și fermentată care joacă un rol central în bucătăria etiopiană și eritreană, are o istorie lungă și fascinantă, fiind strâns legată de cultura și tradițiile acestor țări. Rădăcinile Injerei se întorc în antichitate, în Cornul Africii, unde făina de teff, un cereale nativ […]
Pâine în straie de sărbătoare
PrinteazaPâine în straie de sărbătoare din: oua, faina, zahar, sare, drojdie, unt, lapte, ulei si ou.
- 4 oua
- un kg faina
- 4 linguri zahar
- o lingurita sare
- 50 g drojdie
- 200 g unt
- 300 ml lapte
- 60 ml ulei de floarea soarelui
- un ou pentru uns
Mod de preparare:
Se cerne făina într-un bol şi se lasă împreună cu restul ingredientelor la temperatura camerei, aproximativ 1-2 ore înainte de preparare.
In acest timp, se zdrobeşte drojdia si se amestecă cu puţin lapte, astfel încât să aibă consistenţa unei creme mai dense.
Se cerne puţină făină pe deasupra şi se lasă la dospit.
In bolul cu făina cernută, se adaugă ouăle, sarea, grăsimea, zahărul şi maiaua după ce a dospit.
Se frământă bine toate ingredientele, până se formează o cocă şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură, timp de o oră.
După ce crescut aluatul, se scoate pe o planşetă şi se opreşte o bucată pentru modelul de deasupra.
Restul se întinde într-o tavă rotundă unsă cu ulei şi tapetată cu făină.
Se ornează cu restul de aluat, modelat în formă de frunze, spicuri de grâu şi flori. Se unge pe deasupra cu gălbenuş
Pâine în straie de sărbătoare
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Injera – Pâinea Tradițională Etiopiană: Istorie și Rețetă Autentică
Paine – Istorie, beneficii si retete
Paine – Istorie, beneficii si retete. Pâinea este un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume și a jucat un rol semnificativ în istoria și dieta umană de-a lungul timpului. Istorie: Pâinea este una dintre cele mai vechi alimente cunoscute. Se crede că a fost produsă pentru prima dată cu aproximativ 10.000 de […]
Savurati!