Papanasi gustosi

Printeaza

Papanasi gustosi din: branza de vaci, ou, sare, faina, ulei de samburi de struguri, smantana, pasta de vanilie si dulceata.

Ingrediente:Papanasi_gustosi

  • 250g brânză de vaci
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 30g de făină, plus extra pentru modelat papanaşii
  • ulei de sâmburi de struguri, pentru prăjit
  • 200g de smântână
  • 1 păstaie de vanilie
  • dulceaţă sau gem, pentru servit

 

Mod de preparare:

Într-un bol, se amestecă brânza, oul, sarea şi făina. Se răstoarnă pe suprafaţa de lucru, presărată cu făina. Cu mâinile date prin făină, se modelează un sul cu diametrul de 3-4 cm, care se taie în 10 bucăţi egale. Se ia fiecare bucată, se dă prin făină, apoi se formează o bilă care se aplatizează uşor (va arăta ca o chifteluţă).

Se încinge o tigaie, apoi se toarnă ulei într-un strat de 5mm. Când uleiul e fierbinte (dacă arunci în el un cubuleţ de pâine, începe să sfârâie), se adaugă papanaşii (dacă tigaia nu este foarte largă, se vor prăji în două serii). Se prăjesc pe o parte şi, când devin brun-aurii (după aproximativ 1 minut), se întorc pe cealaltă parte.

Când se rumeneşte şi cealaltă parte, se scot pe o farfurie tapetată cu şerveţele sau cu hârtie absorbantă, ca să înlăturaţi excesul de grăsime. Se amestecă smântâna cu seminţele scoase din păstaia de vanilie. Papanaşii se servesc calzi, cu smântâna vanilată şi cu dulceaţa preferată.

Papanasi gustosi

Papanasi_gustosi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu o portie de papanasi?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.