Papanaşi cu smântână şi gem
PrinteazaPapanaşi cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar pudra, bicarbonat de sodiu si sare.
- 250 g brânză grasă de vaci
- 100 g făină, un ou
- două linguri griş
- o cană ulei de floarea-soarelui
- două linguri zahăr tos
- coajă de lămâie
- un pahar şi jumătate de lămâie
- 4 linguri dulceaţă de vişine
- o lingură de zahăr pudră
- un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
- un vârf de cuţit de sare
Mod de preparare:
Amestecaţi, într-un bol destul de mare, brânza de vaci scursă de zer, făina, grişul, coaja de lămâie, zahărul tos, oul şi praful de sare până formaţi un aluat cu consistenţa fermă, dar totuşi moale, întindeţi o foaie groasă şi, cu ajutorul unui pahar cu gura largă, tăiaţi papanaşi.
Faceţi-le papanaşilor o gaură în mijloc, folosindu-vă de deget, apoi prăjiţi-i în baie de ulei încins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte.
Scoateţi papanaşii pe o foaie de hârtie absorbantă, apoi serviţi-i stropiţi cu smântână, pudraţi cu zahăr praf şi cu câte o linguriţă de dulceaţă deasupra.
Papanaşi cu smântână şi gem
Pofta buna!