Pappardelle cu verdeţuri

Printeaza

O reteta de pappardelle cu verdeturi din: papparelle, morcovi, telina, dovlecel, mazare, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g pappardelle
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 1 dovlecel
  • 100 g mazare
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele la foc potrivit, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Intre timp, curăţaţi morcovul, spălaţi-l şi tăiaţi-l în cubuleţe. Spălaţi dovlecelul şi fără a-l curăţa de coajă tăiaţi-l în cubuleţe pe cât se poate de aceleaşi dimensiuni cu cele de morcov.

Tulpina de ţelină spălată tăiaţi-o julienne. Incingeţi într-o tigaie uleiul de măsline şi prăjiţi 1 minut, la foc mic, căţelul de usturoi, apoi scoateţi-l din tigaie.

Puneţi în uleiul încins toate verdeţurile şi morcovul şi căliţi-le la foc mic 10 minute. Puneţi, apoi peste verdeţurile călite pastele fierte şi scurse de apă, adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Mai lăsaţi la foc mic 1 -2 minute.

Serviţi pappardellele presărate deasupra cu verdeţuri şi cu parmezan dat pe răzătoarea mare.

Pappardelle cu verdeţuri

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.