Pappardelle cu verdeţuri
PrinteazaO reteta de pappardelle cu verdeturi din: papparelle, morcovi, telina, dovlecel, mazare, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
- 500 g pappardelle
- 1 morcov
- 1 tulpina de telina
- 1 dovlecel
- 100 g mazare
- 50 ml ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele la foc potrivit, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Intre timp, curăţaţi morcovul, spălaţi-l şi tăiaţi-l în cubuleţe. Spălaţi dovlecelul şi fără a-l curăţa de coajă tăiaţi-l în cubuleţe pe cât se poate de aceleaşi dimensiuni cu cele de morcov.
Tulpina de ţelină spălată tăiaţi-o julienne. Incingeţi într-o tigaie uleiul de măsline şi prăjiţi 1 minut, la foc mic, căţelul de usturoi, apoi scoateţi-l din tigaie.
Puneţi în uleiul încins toate verdeţurile şi morcovul şi căliţi-le la foc mic 10 minute. Puneţi, apoi peste verdeţurile călite pastele fierte şi scurse de apă, adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt şi potriviţi de sare şi piper. Mai lăsaţi la foc mic 1 -2 minute.
Serviţi pappardellele presărate deasupra cu verdeţuri şi cu parmezan dat pe răzătoarea mare.
Pappardelle cu verdeţuri
Pofta buna!