Papricas de pui cu galuste de branza cu marar

Printeaza

Papricas de pui cu galuste de branza cu marar din: pui, ceapa, ardei, rosie, ulei, boia, sare, branza de vaca, oua, gris, margarina, marar, smantana.

Papricas de pui cu galuste de branza cu marar

 

Ingrediente:

  • 1 pui mai mare
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 1 roşie mai mică
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriţă boia
  • sare

 

Ingrediente găluşte:

  • 500 g brânză de vacă
  • 2 ouă
  • 4 linguri griş
  • 50 g margarina
  • 2 linguri mărar tocat fin
  • 100 ml smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Tai în opt puiul spălat şi îl sărezi puţin. Ceapa şi ardeiul le tai solzişori şi le căleşti la un loc cu puţin ulei. Le laşi să se călească puţin şi peste ele aşezi carnea.

Laşi până ce carnea începe să se rumenească, pui boiaua şi roşiile tăiate cubuleţe.

Torni şi un pahar de apă şi laşi să fiarbă până ce carnea se înmoaie. Freci o lingură de făină cu puţină apă şi pui în papricaş.

Freci brânza cu ouăle, margarina, grişul, sarea şi mărarul tocat fin. Laşi compoziţia deoparte pentru 20 de minute. Din compoziţia de brânză formezi găluşte de mări­mea unei nuci şi le fierbi în apă cu sare.

Când sunt fierte, se ridică deasupra apei. Le scoţi din apă cu o strecurătoare şi le treci rapid sub un jet de apă rece.

Topeşti margarina rămasă, pui şi găluştele, iar peste ele torni smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.