Parfe de caise
PrinteazaO reteta de parfe de caise din: caise, zahar pudra si frisca.
- 250 g caise
- 100 g zahar pudra
- 200 ml frisca lichida sau 200 g smantana
Mod de preparare:
Speli caisele, iar ca să le decojeşti mai uşor, le opăreşti. Cureţi fructele de coajă şi sâmburi, apoi le treci printr-o strecurătoare, pentru a obţine un piure. Baţi frişca pe care, în prealabil, ai păstrat-o în frigider timp de 3 ore.
Amesteci piureul de fructe cu zahărul, până când acesta se dizolvă. încorporezi frişca omogenizând cu grijă. Dacă foloseşti smântână în loc de frişcă, o mixezi împreună cu zahărul, până obţii frişcă.
Pui crema omogenă în vase mici, dreptunghiulare, de plastic, pe care le acoperi cu folie. Introduci vasele în congelator pentru 30 de minute. Scoţi parfeul şi îl amesteci, apoi îl introduci din nou în congelator, pentru 2 1/2 ore.
Dacă foloseşti smântână mai grasă, parfeul va face ace mai greu şi nu va fi nevoie să îl reamesteci.
Parfe de caise
Pofta buna!